El racó d’inventar

En aquest apartat del blog vaig apuntant tot allò que em passa pel cap en relació al disseny d’activitats pedagògiques per les escoles, des d’infantil a la universitat. Li dic el racó d’inventar en oposició al racó de pensar, aquella cadira on alguns encara envien els nens i nenes quan no fan el que se suposa que han de fer perquè reflexionin. Jo penso que tal i com ara tenim aula de psico, gimnàs o música, en uns anys hi haurà aules o racons d’inventar a totes les escoles. I m’agrada pensar en disseny d’ambients i activitats, per això aquesta pàgina i la feina que començo a partir de setembre de 2015.

Parlo d’ambients (environments), d’activitats i del paper de la persona que acompanya, tres peces clau del moment educatiu especialment quan parlem del respecte a l’autonomia personal i a la motivació intrínseca.

Els ambients

El paper de l’acompanyant

Les Activitats

Algunes són fruit de la meva experiència, i d’altres són només idees més o menys elaborades. Confesso que sempre hi ha una base tècnica (no necessàriament tecnològica) però el que intento és incloure diferents coneixements transversals (habilitats i coneixements) per no caure en el STEM pur i dur. Sentiu-vos lliures de fer-les servir, escampar-les o consultar-me com implementar-les si ho considereu oportú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s