Resum de coses que he fet

Feia temps que ho tenia al cap però no trobava la manera de posar-m’hi. M’agradava la interacció persona màquina, els robots, la realitat virtual, l’electrònica… i va ser llavors quan vaig descobrir el moviment de fablabs de la ma d’en @TomasDiez. Vaig veure com una oportunitat d’entrar en aquest món i vaig començar a llegir, escriure posts, i poc a poc he anat articulant diferents projectes i trobant persones, de més bones i de no tant.

Aquesta pàgina és on deso la informació que em sembla interessant, part de la qual es transformarà algun dia en projectes com els que explico a sota, i d’altres quedaran al calaix. De moment us deixo els posts que tenen a veure, el directori d’impressió 3D a Catalunya, el curs MOBA que ja vaig fer amb els Ateneus de Fabricació de Barcelona i el MOOC que comença el 16 de febrer de 2015.

  • Directori de 3D printing: Algunes persones m’han demanat si els puc ajudar a identificar empreses i institucions que treballin, promoguin o capacitin en el món del 3d printing, la fabricació digital i la manufactura avançada a Catalunya i més enllà. Per no haver de repetir la feina vaig apuntant en aquesta pàgina les referències que vaig trobant. Tota vostra!
  • Disseny d’un pla estratègic per al futur Ateneu de Fabricació de barri de Ciutat Meridiana de Barcelona. Els Ateneus de Fabricació són equipaments públics (com una biblioteca ) per capacitar la ciutadania en fabricació digital. L’Ateneu avui ja està en marxa, i sembla que alguna cosa han aprofitat de l’estudi que vam fer.
  • Disseny i creació d’un curs online MOOC en 3D Entreprintingship gràcies a la UPC BarcelonaTEch on de moment he recollit diferents casos per il·lustrar una nova manera de crear empresa amb exemples d’impressió 3D . Els casos els heu anat llegint al bloc ( Nervous , Shapeways, Cunicode, RepRapBCN , FormLabs … ).
  • Disseny i impartició d’un mòdul bàsic de formació (MOBA ) en fabricació digital de 21h a l’Ateneu de Fabricació de les Corts -un altre districte de Barcelona- que forma part de Ateneus al costat del de Ciutat Meridiana . Aquest equipament ja fa un any de rodatge , i s’obrirà al públic si tot va bé 2l 2015.
  • Primeres passes en el disseny d’un FabLab / makerspace d’iniciativa publicoprivada impulsat per l’Ajuntament de Sant Cugat per al CIT  en el marc del projecte Fabri.cat. Jo estic interessat en la part pedagògica de les escoles, el futur , i com es pot inserir i combinar amb el ric teixit associatiu de la ciutat , tot i que el projecte va més enllà amb emprenedoria , artesania , empreses ( no oblidem que HP situa ja en Sant Cugat el seu centre mundial de R + d en impressió 3D ). De moment no hem reixit, i ha quedat aturat el projecte.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s