Projecte Llana

Fa temps que escrivia en aquest blog sobre tecnologia, empreses i persones, i un dia vaig decidir que em venia de gust aprendre sobre el món de la llana. Jo no en sé gaire de teixir, ni filar, ni cardar la llana, ni fer mitja ni ganxet, tot i que ho intento però cadascú serveix pel que serveix.

El que sí sé és que la llana és un recurs renovable -com l’energia, encara que n’adonem- i que amb els anys i l’esgotament del petroli i gas el seu valor en termes econòmics i de sostenibilitat anirà pujant. Podem obtenir llana cada any, és el pèl de l’ovella (i d’altres animals) i per desgràcia hem deixat morir aquest sector en favor de les fibres artificials.

Aquest quadern d’apunts sobre la llana no va de fanàtics i fanàtiques del teixir i el knitting sinó d’empreses vinculades a la producció, transformació, comercialització, reutilització i els diferents models de negoci que permeten la sostenibilitat de tot plegat. No tinc més ànim que recollir el que vaig trobant en aquesta fase de preparació de projectes, i trobar bones persones pel camí.

I d’històries properes de persones com la Vanesa, la Laia, la Mariona, en Carles, en Xavier i tants d’altres -bé, no tants com voldria- que participen activament en el sector per revifar-lo conscients de que el nostre futur passa per saber aprofitar millor els actius naturals del planeta, i les persones.

Recullo en aquests enllaços el que llegiu:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s