2019006. Canvi climàtic. Xerrades gratuïtes en petit format per a infants i adults.

Qui em coneix sap que no m’agraden gaire les relacions socials ni els grups nombrosos, ni els protagonismes. Però el desconeixement sobre el canvi climàtic i el col·lapse ecològic és tan gran -a l’empresa, al carrer, a les escoles, als partits polítics- que sento que he de fer alguna cosa ni que sigui per sentir-me millor jo mateix. Potser no us passa, però a mi sí, i és que molts matins sento una angoixa que sospito és la mateixa que deu viure -molt més ella per la seva condició d’Asperger- la @GretaThunberg. Necessito explicar-me i compartir-ho.

I explicar-vos què és el canvi climàtic de manera planera, amb més o menys ciència depenent de qui tingui al davant, però sense amagar res perquè l’onada del tsunami, que avança lenta encara però que accelera, ja la veiem avui. Què és, per què ens està passant, què estem fent i què no, i com afrontar els seus efectes. No sóc cap gran comunicador mediàtic, ni expert en climatologia, però no cal. Si tothom sabés quatre coses bàsiques ja milloraríem molt. Pugem per un tartera, i per cada petita passa nostra amunt, la pedra en fa dos cap avall. I som nosaltres els que la fem caure.

Si vols una xerrada o un taller a l’institut, a la teva associació, al teu partit polític local -a banda dels pirates no he vist accions decidides pel canvi climàtic a cap programa- no dubtis a contactar. No em dedico a això, jo, tinc una altra feina, però per poc que pugui miraré d’ajudar-te i aprendrem plegats.

El que no fem en aquests 10 anys començant avui no ho podrem fer després. Cadascú posa el seu granet de sorra. Jo, aquest. Ens hi va la vida. De debò.

2 comentaris

  1. Hola Meritxell, ara mateix estic centrat en xerrades a secundària ja que l’experiència diu que a primària són massa petits encara (o jo no en sé prou) per entomar el repte climàtic i el que suposa pel seu futur. Moltes gràcies pel teu interès.

  2. Hola em dic Meritxell Costa, sóc mami de 2 nens de 6 i 4 i anem a l’escola Rambleta del Clot, on sóc membre de la comissió de xerrades de l’afa. M’agradaria saber quines xerrades podríeu donar a l’escola i com funciona.
    Gràcies per avançat i resto a l’espera de les vostres notícies.
    Salutacions cordials,
    Meritxell
    675515762

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s