2019023. Un buc d’assaig 5G als FGC

Hi ha dies en què et ve de gust deixar-te anar. Avui pensava que m’agradaria tenir un instrument per tocar al tren mentre baixo a la feina, i que m’agradaria poder fer-ho amb altres persones que compartissin viatge amb mi, encara que no fossin al mateix tren. Convertir una estona ensopida en un moment de creació musical, i potser fins i tot posar noms de músics nostrats als trens com avui tenen nom d’escriptores.

Com ho podríem fer? Primer, l’instrument. No hauria de sonar, és clar, quelcom digital -en ambdós sentits- i transportable, i una mica més potent que la Fenderino de @instroniks. He fet una primera cerca a internet i el que he trobat és Sylphio. un MIDI amb forma d’instrument de vent i moltes possibilitats. Primer de tot, sàpigues que 1000€ és el preu que hauràs de pagar, però si tens en compte que són 4 instruments en un -flauta, clarinet, saxo, trompeta- resulta força econòmic.

Sonar no sona, és clar, l’has de connectar sempre als cascos, al mòbil o l’ordinador. Semblaria que com que és digital pots tocar qualsevol instrument -com aquells CASIO de quan érem petits però no és tan fàcil perquè cada instrument té les seves particularitats a l’hora de tocar. Amb Sylphyo pots imitar un cello o un violí, o fer efectes especials, o tocar sense bufar. Si t’agrada per això pensa que trigaràs a veure’l als conservatoris.

La primera part ja la tenim. Ara toca muntar la banda. I aquí entra el 5G. Ens prometen unes latències en condicions ideals de 1ms, que seran 10ms reals, però que poden funcionar. Posem que jo amb el Sylphyo toco la flauta d’una melodia d’en Xesco Boix -per exemple la flor romanial- i algú altre, que ha contactat amb mi a través de l’app de FGC per posar-nos d’acord en l’hora, toca la bateria des de la tablet. Potser fins i tot algú des d’un racó de l’estació posa la seva veu -bé que hi ha gent que parla sola al tren – i ja tenim el grupet muntat.

La resta de passatgers no se n’assabenten de res, però acabem de convertir un vagó dels FGC en un buc d’assaig. Fins i tot FGC en comptes d’un relat de contes curts al twitter podria fer un concurs de maquetes fetes al tren. Nous temps, noves tecnologies, nous usos. I això sí, les mateixes emissions de sempre, que el 5G no vindrà carbon neutral de sèrie.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s