El meu ofici, la docència.

2015-06-14 15.20.56

Fa molts anys que em vaig treure el CAP per poder fer de professor, però mai m’he acabat de decidir. El cuquet sempre ha estat a dins i quan el 2014 els meus fills ja eren una mica grans vaig decidir compaginar la feina de nòmina amb la passió -ensenyar- en diferents formats.

El curs 2014-15 vaig col·laborar amb els ateneus de fabricació de BCN adaptant continguts d’impressió 3D i fabricació digital per a professorat. Després em vaig llençar a la piscina i gràcies a una excedència vaig dedicar-me durant dos anys i a temps complert a col·laborar en la posada en marxa del Col·legi Creanova a Sant Cugat. De tornada a la UPC i des del curs 2018-19 m’he centrat en difondre i ensenyar què és el canvi climàtic, quines conseqüències està tenint i què podem fer per minvar el seu impacte, i en fer l’inventari d’emissions de CO2 de la UPC. Des del curs 2019-20 estic fent de nou classes regulars per a l’ESO, unes poques hores a la setmana, a l’escola Waldorf El Til·ler com a mestre de tecnologia i matemàtiques.

Fruit de tot això he anat fent entrades al meu blog que aquí compilo en ordre invers per qui estigui interessat/da. També n’hi ha que he escrit en altres blogs o que referencien la meva activitat. Parlo sovint des del cor i l’emoció perquè aquesta és la meva passió: acompanyar canalla, joves i no tan joves en l’aventura de l’aprenentatge, i repensar com ensenyem i aprenem.